Mikkelin Kulttuurijoulukauppa

Kulttuurijoulukaupan kahdeksas joulukausi järjestettiin Jouluaukiolla, Mikkelin torilla Jouluteltan vieressä. Kulttuurijoulukaupassa ei ole myynnissä perinteisiä tavaralahjoja, vaan kaikki tuotteet ovat lahjakortteja kulttuurielämyksiin. 

Kulttuurijoulukaupan tavoitteena on tuoda esille Mikkelin seudun monipuolista kulttuuritarjontaa ja aktivoida asukkaita kulttuuripalveluiden pariin sekä edistää näin hyvinvointia kulttuurin ja taiteen keinoin. Tällä toiminnalla kaupungin kulttuuripalvelut tukee samalla paikallisia kulttuuritoimijoita. Tavoitteena on myös helpottaa kysynnän ja tarjonnan kohtaamista ja olla vaihtoehtona tavaramarkkinoille.
Muista lähimmäistäsi tavaran sijaan lahjakortilla ja tue samalla paikallista kulttuuritoimintaa.
Palvelun tuottaa Mikkelin kaupungin kulttuuripalvelut.

 

Vuosien varrelta

Kulttuurijoulukauppa sai alkunsa Mikkelin kaupungin kulttuuripalveluiden organisoimana vuonna 2010. Ensimmäisenä vuonna kauppa palveli Wanhan Muuntamon tiloissa Pursialassa.
Vuosina 2011-2015 Kulttuurijoulukauppa toimi Kenkäveron vanhassa saunarakennuksessa. 2016 Kulttuurijoulukaupan toiminta siirtyi Mikkelin keskustaan, kävelykadulla järjestettävälle Jouluaukiolle.
Vuoden 2017 Kulttuurijoulukauppa jatkoi kojullaan osana Jouluaukiota Mikkelin torilla.